Aktuality

  • ZŠ Třebízského v síti

Ukončili jsme projekt Šablony II pro Třebízského

Datum: 11. března 2022 Autor: Kuzní­ková, PaedDr. Kategorie: Oznámení rodičům

Projekt EU Šablony pro Třebízského II. jsme ukončili dvěma projektovými dny mimo školu – Jeden den nesl název Trilopark aneb cesta do pravěku
Pokud jste zvídaví a obdivujete filmy Karla Zemana, potom se vydejte stejně jako 4. A a 4. B do Triloparku v Praze. Uvidíte mamuta, obří hmyz, zkamenělou kostru Plesiosaura přivezenou z Maroka, nohu jediného dinosaura Burianosaura Augustai nalezeného v Čechách. A nejen to. Sáhnete si na pravý zub a chlupy mamuta, na zkamenělého trilobita a zuby pravěkých žraloků a další exponáty. Mimo to si vyhrabete kostru Velociraprota a vytvoříte si odlitek trilobita či amonita. Žáci obou tříd všem vřele doporučují.
Mgr. Eva Baladová
Druhý projektový den jsme strávili v Národní galerii, a to ve dnech 23. a 24. února,kdy absolvovali žáci obou našich šestých tříd výtvarný program v Anežském klášteře. Je to jedna z budov Národní galerie, kde jsou shromážděná významná díla středověkého umění.
Program nesl název Byl jednou jeden… a jeho prostřednictvím se žáci seznámili s postavami nejvýznamnějších světců a jejich rolí v životě našich předků. Kromě toho také poznali literární žánr zvaný legenda a sami si společnými silami v ateliéru vytvořili legendu pomocí komiksu. Tento komiks – výtvarný výstup žáků – jsme si mohli odvézt s sebou. Dosud nám ve škole připomíná tyto příjemně strávené dny.
Mgr. Martina Brondičová

Dne 18.2.2022 na naší škole proběhl projektový den ve škole v rámci „Šablon II pro Třebízského“pod názvem Mobilní planetárium ve škole
Žáci si sami sestavili mobilní planetárium. Potom se podívali na projekci o tom, jak důležité jsou pro naši planetu stromy. Dozvěděli se vše o stromech, jejich růstu od semínka až po výrobu kyslíku. Vše bylo přizpůsobenu věku. Provázeli je broučci a různá zvířátka, která mají stromy jako svůj domov. Poslední hodinu jsme si vše zopakovali, kreslili jsme a vyplňovali připravené pracovní listy. Užili jsme si krásný den. Budeme si víc vážit stromů a přírody. Děkujeme.
Mgr. Věra Svobodová